Nikola Lukić (©MN Press)
Nikola Lukić (©MN Press)

Srbija se provukla kroz iglene uši: Projektil Nikole Lukića srušio Australiju

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.06.22. | 18:58

Delfini preživeli dramu - 6:5

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Segedina)

Na srpsku poeziju i konstantno kvalitetnu igru tokom jedne utakmice moraće da pričekaju i gledaoci i Dejan Savić. U Segedinu je za sada nema. Šteta je kontrolisana, jer Delfini nižu pobede u grupnoj fazi, direktna prohodnost u četvrtfinale je tu, ali igra koju prikazuju daleko je od one na turniru Svetske lige. Srbija je i dalje na malom broju obrtaja, ali sa dva trijumfa ne mora da brine za prvo mesto. Unapred su Delfini upisali pobedu protiv Australije, mlak pristup nije im se obio o glavu. Opomena je stigla, možda i u pravi čas - 6:5.

Izabrane vesti

Shvatili su vaterpolisti Srbije olako meč sa Australijom, uzeli su rivala zdravo za gotovo i nimalo im nije bilo prijatno. Film se nije odmotavao kako su zamislili, nervoza se uvukla, a ruka skratila. Sve što je prolazilo protiv Amerike, nije u obračunu sa Australijom. Odbrana je podignuta na viši nivo, ali napad je u potpunosti zatajio. Delfini su u niskom procentu realizovali situacije kada imaju igrača više i strahovali su do samog kraja. 

Neutralisala je Srbija kontranapade Australije koje su joj zaštitni znak decenijama unazad, međutim, iz pozicionih napada Blejk Edvards je sa zgodne strane parao mrežu i održavao egal. Prvo Branislav Mitrović nije uspevao da mu pročita šuteve sa krila - u prvom poluvremenu sakupio šest intervencija - a potom je i Lazaru Dobožanovu zadavao glavobolju. No, sam po sebi Edvards ne bi bio toliki problem da su Delfini podesili nišanske sprave. 

Strahinja i Viktor Rašović su se ispromašivali, saradnja sa centrima nije uspostavljena i jedino je Dušan Mandić koliko-toliko uspevao da pronađe šuterski ritam do deonice odluke. Ali, i najboljem strelcu Srbije u prvoj utakmici na šampionatu imao je žute minute. Promašio je peterac, pogodio je stativu, a u nerezonskim potezima prednjačio je Strahinja Rašović. Protraćio je dve kontre, oba puta doneo je loše odluke - lob je seo na prečku, a zatim je pucao direktno u Portera

Australija je u mešanom sastavu bez prve zvezde Arona Jangera bila nadomak iznenađenja i uzimanja boda, dželat joj je bio Nikola Lukić. Debitant na Svetskom prvenstvu je potegao sa šest metara, provukao loptu kroz šumu ruku. Presudio je Australijancima, koji su imali napad za izjednačenje, postigli pogodak, ali je poništen.

Provukli su se Delfini kroz iglene uši, dečje bolesti još nisu preležali. Meč sa Australijom im je za nauk. Sreća im se osmehnula u završnici, a Luku Paviljaru je okrenula leđa. Deset šuteva i nijedan pogodak.

SRBIJA - AUSTRALIJA 6:5

/1:1, 2:2, 2:2, 1:0/

Segedin

Bazen: Segedin

Sudije: Kolombo, Pordomingo

SRBIJA: Dobožanov, Mandić 2, Subotić, Ranđelović, Lazić, Vico, S. Rašović, Lukić 2, Jakšić 1, Radulović, Drašović 1, V. Rašović, Mitrović.

AUSTRALIJA: Porter, Marsden, Ford 1, Negus, Pauer 2, Mekdženet, Paviljar, Holden, Tauzend, Put, Pot, Edvards 2, Hedžs.

SVETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU - 1. KOLO

Četvrtak

GRUPA D

Srbija - Australija 6:5

Kazahstan - SAD 4:17



tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluVaterpolo reprezentacija Australijevaterpolo reprezentacija SrbijeNikola LukićBranislav MitrovićLazar DobožanovDušan MandićStrahinja RašovićViktor RašovićDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara